SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Moje kluski ślaskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski śląskie polecam na Obiad Niedzielny

Moje kluski ślaskie

Składniki:

Moje kluski ślaskie

 

 

Sposób przygotowania:

Moje kluski ślaskie
Ziemniaki gotuje w skorupkach. Po wystygnięciu obieram a następnie przeciskam przez praskę. Do ziemniaków dodaje jajko wszystko mieszam dodaje sól. A następnie dodaje mąkę pszenną mieszam i na końcu dodaje mąkę ziemniaczaną wszystko mieszam. Formuje kulki z dziurką wrzucam do wrzątku. Wodę solę i dodaje łyżeczkę oliwy. Gotujemy ok 10 minut aż będą odpowiednio miękkie. Polecam Mięsko z Sosikiem do Klusek Śląskich Smacznego:):)

Tagi:

jajko jajka