iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Moje nigiri z musztardą francuską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moje nigiri z ryżu do sushi i z musztardą francuską

Moje nigiri z musztardą francuską

Składniki:

Moje nigiri z musztardą francuską

 

  • 1 szklanka ryż do sushi,
  • Oliwki czarne,
  • owoce goji,
  • 2 łyżki musztarda francuska,
  • 1 opakowanie szynka wieprzowa wędzona
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Moje nigiri z musztardą francuską
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . Z zimnego ryżu formujemy mały wałeczek owijamy go w plasterek szynki wieprzowej wędzonej. Ma być to szynka typu carpaccio ,bardzo cieniutko krojona -surowa. Oliwki odsączamy kroimy w plasterki Na wierzch kładziemy plasterek oliwki ,owoc goji i ozdabiamy musztarda francuska . Ozdabiamy szczypiorkiem Chłodzimy i podajemy .