Sposób przygotowania:
Moje tiramisu
Kawę zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Żółtka oddzielamy od białek, wkładamy do miski i dosypujemy cukier, miksujemy na kogel - kogel.
Następnie dodajemy porcjami mascarpone i twarożek naturalny.
Miksujemy na gładki krem. Biszkopty moczymy w zimnej kawie i układamy na dnie pojemnika wyłożonego folią. Na biszkopty kładziemy połowę masy i przykrywamy namoczonymi w kawie biszkoptami. Na biszkoptach rozsmarowujemy resztę kremu. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy kakao.
Żółtka oddzielamy od białek, wkładamy do miski i dosypujemy cukier, miksujemy na kogel - kogel.
Następnie dodajemy porcjami mascarpone i twarożek naturalny.
Miksujemy na gładki krem. Biszkopty moczymy w zimnej kawie i układamy na dnie pojemnika wyłożonego folią. Na biszkopty kładziemy połowę masy i przykrywamy namoczonymi w kawie biszkoptami. Na biszkoptach rozsmarowujemy resztę kremu. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy kakao.