BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Mortadela w sałatce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosta,szybka, a za razem bardzo smaczna sałatka, która może być podana na przystawkę jak również na smaczną kolacje lub przekąskę.

Mortadela w sałatce

Składniki:

Mortadela w sałatce

 

  • Ugotowane na twardo i pokrojone 3 jaka,
  • 400 g mortadeli pokrojona w kostkę
  • ogórki kiszone 3 szt. pokrojone
  • cebula obrana pokrojona w kostkę
  • Majonez
  • Pieprz do smaku
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Mortadela w sałatce
Około 400 g mortadeli może być z papryką pokroić na plastry, a następnie w kostkę. 

Z ogórka odcinamy końcówki ogórka kroimy w drobną kosteczkę jeżeli potrzeba to obieramy ze skórki dokładamy do mortadeli, dodajemy również ugotowane na twardo obrane i pokrojone jajka oraz pokrojoną cebule.

Wszystko razem dokładnie mieszamy doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. 

Smacznego.