Sposób przygotowania:
Mortadela w sałatce
Około 400 g mortadeli może być z papryką pokroić na plastry, a następnie w kostkę.
Z ogórka odcinamy końcówki ogórka kroimy w drobną kosteczkę jeżeli potrzeba to obieramy ze skórki dokładamy do mortadeli, dodajemy również ugotowane na twardo obrane i pokrojone jajka oraz pokrojoną cebule.
Wszystko razem dokładnie mieszamy doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Smacznego.
Z ogórka odcinamy końcówki ogórka kroimy w drobną kosteczkę jeżeli potrzeba to obieramy ze skórki dokładamy do mortadeli, dodajemy również ugotowane na twardo obrane i pokrojone jajka oraz pokrojoną cebule.
Wszystko razem dokładnie mieszamy doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Smacznego.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Bardzo mi miło;)