Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z serduszkami
Najpierw najlepiej przygotować wszystkie potrzebne składniki. Na sitko wylewamy kukurydzę można lekko przepłukać zimną wodą zostawiamy do odsączenia.
Na drugie sitko wlewamy seler ze słoiczka też można opłukać zimną wodą odsączyć na sitku.
Kiełbasę szynkową kroimy w mniejszą kostkę.
Por kroimy drobno ja kroję cały razem z zielonymi liśćmi. Żółty ser ścieramy na tarce na większych oczkach. Ananasa odsączamy na sitku i kroimy w kosteczkę Jabłka obieramy ze skórki ścieramy na tarce. Z plasterków salami wycinamy serduszka różnej wielkości.
W misce układamy warstwy za każdym razem składniki lekko dociskamy łyżką. Seler kukurydza szynka cienka warstwa majonezu por pokrojony kolejna cienka warstwa majonezu starte jabłka ananas Ostatnia warstwa sypiemy żółty ser. Całość lekko dociskamy.
Górę sałatki dekorujemy serduszkami wyciętymi z salami i natką pietruszki.
Sałatkę najlepiej przygotować dzień wcześniej.
POLECAM!!!
Na drugie sitko wlewamy seler ze słoiczka też można opłukać zimną wodą odsączyć na sitku.
Kiełbasę szynkową kroimy w mniejszą kostkę.
Por kroimy drobno ja kroję cały razem z zielonymi liśćmi. Żółty ser ścieramy na tarce na większych oczkach. Ananasa odsączamy na sitku i kroimy w kosteczkę Jabłka obieramy ze skórki ścieramy na tarce. Z plasterków salami wycinamy serduszka różnej wielkości.
W misce układamy warstwy za każdym razem składniki lekko dociskamy łyżką. Seler kukurydza szynka cienka warstwa majonezu por pokrojony kolejna cienka warstwa majonezu starte jabłka ananas Ostatnia warstwa sypiemy żółty ser. Całość lekko dociskamy.
Górę sałatki dekorujemy serduszkami wyciętymi z salami i natką pietruszki.
Sałatkę najlepiej przygotować dzień wcześniej.
POLECAM!!!
gusia1000
halina