paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

mortadela zapiekana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne danie na kolacje dla całej rodziny

mortadela zapiekana

Składniki:

mortadela zapiekana

 

  • 0,5 kg mortadeli
  • 1 jajko
  • mleko
  • ser żółty w plastrach
  • buka tarta
  • keczup
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

mortadela zapiekana
Jajko roztrzepujemy widelcem z dodatkiem odrobiny soli i mleka. Kiełbasę kroimy na około 1 cm plastry. Każdy z plastrów mortadeli moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na złoty kolor na oleju. Gdy jedna strona będzie usmażona i przerzucimy na drugą to na każdą mortadelę kładziemy plasterek sera. Przed podaniem polewamy keczupem.