Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszny deser w postaci mrożonych owoców otulonych maślanką to idealne rozwiązanie na ciepłe oraz upalne dni.

Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką

 

Sposób przygotowania:

Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką
Przygotowujemy 4 pucharki lub szklaneczki. Herbatniki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do szklaneczek na dno jako pierwszą warstwę.

Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy na herbatniki jako drugą warstwę - przekładamy do wysokości około 3/4 wysokości szklaneczek.

Jako trzecią warstwę zalewamy całość zimną maślanką. Na wierzch układamy po dwie świeże truskaweczki. Smacznego.
Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką
do szklaneczek przekładamy warstwę herbatników
Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką
na herbatniki przekładamy warstwę owoców
Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką
całość zalewamy zimną maślanką - jako ostatnia warstwa