Sposób przygotowania:
Mrożone owoce ogrodu i sadu otulone maślanką
Przygotowujemy 4 pucharki lub szklaneczki. Herbatniki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do szklaneczek na dno jako pierwszą warstwę.
Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy na herbatniki jako drugą warstwę - przekładamy do wysokości około 3/4 wysokości szklaneczek.
Jako trzecią warstwę zalewamy całość zimną maślanką. Na wierzch układamy po dwie świeże truskaweczki. Smacznego.
Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy na herbatniki jako drugą warstwę - przekładamy do wysokości około 3/4 wysokości szklaneczek.
Jako trzecią warstwę zalewamy całość zimną maślanką. Na wierzch układamy po dwie świeże truskaweczki. Smacznego.