Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Muchomorki z jajek i pomidorków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosto z lasu przyszły do mnie takie oto muchomorki

Muchomorki z jajek i pomidorków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muchomorki z jajek i pomidorków

 

 

 

Sposób przygotowania:

Muchomorki z jajek i pomidorków
Kiełki płuczemy pod bieżącą wodą i suszymy na sitku. Gdy będą suche to siekamy je drobno. Szczypiorek drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzenie obieramy je ze skorupek i odkrawamy im czubek, wyjmujemy delikatnie żółtko. Żółtka rozdrabniamy widelcem i ucieramy z twarogiem i majonezem. Dodajemy kiełki i szczypiorek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy jajka tak, aby farsz troszkę z nich wystawał. Następnie przykrywamy je ściętym czubkiem pomidora. Z majonezu robimy kropki wykałaczką. Jeżeli zostanie nam kiełek to możemy przyozdobić talerz imitując łąkę dla muchomorków. Smacznego ;)
Muchomorki z jajek i pomidorków
Kiełki i szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
Muchomorki z jajek i pomidorków
Jajka gotujemy na twardo, odcinamy górę i wyjmujemy żółtko.
Muchomorki z jajek i pomidorków
Żółtka ucieramy z majonezem, dodajemy kiełki i szczypiorek.
Muchomorki z jajek i pomidorków
Farszem napełniamy jajka i przykrywamy je pomidorem.