Sposób przygotowania:
muffinki bananowo-cynamonowe z mussli
Banany rozgniatamy widelcem.Pozostałe składniki wsypujemy do miski, dodajemy mus bananowy i miksujemy mikserem na najwyższych obrotach przez ok. minutę,aż powstanie gęsta masa.
Piekarnik rozgrzewamy do 180*C.
Na blasze rozkładamy papierowe foremki lub wkładamy je do specjalnej formy do babeczek.
Do każdej foremki wlewamy po 2 łyżki masy (ok 3/4 wysokości)
i posypujemy mussli.
Pieczemy ok 20 min
Piekarnik rozgrzewamy do 180*C.
Na blasze rozkładamy papierowe foremki lub wkładamy je do specjalnej formy do babeczek.
Do każdej foremki wlewamy po 2 łyżki masy (ok 3/4 wysokości)
i posypujemy mussli.
Pieczemy ok 20 min
![muffinki bananowo-cynamonowe z mussli muffinki bananowo-cynamonowe z mussli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-bananowo-cynamonowe-z-mussli-80379.jpg)
![muffinki bananowo-cynamonowe z mussli muffinki bananowo-cynamonowe z mussli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-bananowo-cynamonowe-z-mussli-80380.jpg)
![muffinki bananowo-cynamonowe z mussli muffinki bananowo-cynamonowe z mussli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-bananowo-cynamonowe-z-mussli-80381.jpg)
Koper
edytaha
Ja swoje pierwsze muffinki upiekłam w samych papilotkach. Ustawiłam je na blasze blisko siebie tak, że była całkiem nimi wypełniona. Babeczki wprawdzie nie wypłynęły, ale zrobiły się... kwadratowe :)
teresa_rm