Sposób przygotowania:
Muffinki cytrynowe na serku-wersja lekkaETAP 1:

Olej rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Przestudzić. W małej miseczce wymieszać mąkę, erytol i proszek do pieczenia. W drugiej, większej misce wymieszać jajka z serkiem.
ETAP 2:

Dodać startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok. Ponownie wymieszać. Stale mieszając dodać chłodny tłuszcz. Przelać mokre składniki do suchy i delikatnie wymieszać.
ETAP 3:

Foremki wyłożyć papilotkami i wyłożyć ciasto do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec okolo18-22 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Erytrol zmielić w młynku do kawy na puder. W małej miseczce utrzeć ten puder z sokiem z cytryny na płynny lukier. Udekorować nim babeczki. Smacznego!
zbysiowa