Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową
1. Kasze orkiszową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Połowę puszki kukurydzy i czerwonej fasoli odsączamy z wody.
3. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę.
4. Ugotowaną kaszę mieszamy z odsączonym tuńczykiem, fasolą, kukurydzą, papryką i suszonymi pomidorami i dodajemy według uznania majonez.
5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
2. Połowę puszki kukurydzy i czerwonej fasoli odsączamy z wody.
3. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę.
4. Ugotowaną kaszę mieszamy z odsączonym tuńczykiem, fasolą, kukurydzą, papryką i suszonymi pomidorami i dodajemy według uznania majonez.
5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
robaczek