edyta337

edyta337

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka meksykańska z tuńczykiem, fasolą, kukurydzą, papryką czerwoną to przepis na lekki obiad, lunch do pracy lub sałatkę imprezową.

Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową

 

  • 1. 100 g kaszy orkiszowej
  • 2. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3. Fasola czerwona
  • 4. Kukurydza
  • 5. 1 mała czerwona papryka
  • 6. 4-5 sztuk suszonych pomidorów
  • 7. Majonez
  • 8. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową
1. Kasze orkiszową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2. Połowę puszki kukurydzy i czerwonej fasoli odsączamy z wody.

3. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę.

4. Ugotowaną kaszę mieszamy z odsączonym tuńczykiem, fasolą, kukurydzą, papryką i suszonymi pomidorami i dodajemy według uznania majonez.

5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową.
czerwona papryka i kasza orkiszowa do sałatki
Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową.
czerwona fasola i słodka kukurydza do sałatki
Sałatka z tuńczykiem i kaszą orkiszową.
tuńczyk w sosie własnym z suszonymi pomidorami do sałatki