Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffiny z lemon curd
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W misce roztrzepać jajka widelcem. Dodać drobny cukier do wypieków, sok z cytryny i olej rzepakowy. Całość krótko zmiksować.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i partiami dodawać do masy jajecznej na zmianę z mlekiem. Wymieszać do połączenia się składników.
Do silikonowych lub innych foremek włożyć po łyżce ciasta, następnie po łyżeczce lemon curd i uzupełnić ciastem.
Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 25 minut. Wystudzić na kratce kuchennej.
W misce roztrzepać jajka widelcem. Dodać drobny cukier do wypieków, sok z cytryny i olej rzepakowy. Całość krótko zmiksować.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i partiami dodawać do masy jajecznej na zmianę z mlekiem. Wymieszać do połączenia się składników.
Do silikonowych lub innych foremek włożyć po łyżce ciasta, następnie po łyżeczce lemon curd i uzupełnić ciastem.
Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 25 minut. Wystudzić na kratce kuchennej.