Sposób przygotowania:
Muffinki cytrynowe
1. Jajka ubijam razem z cukrem kryształem na puszystą masę. Stopniowo wsypuję wymieszane razem mąki oraz proszek do pieczenia. Margarynę rozpuszczam. Cienkim strumykiem wlewam margarynę do ciasta. Z cytryny ścieram wierzchnią warstwę skórki oraz wyciskam sok. Sok i skórkę dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam.
2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do ¾ wysokości). Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Cukier puder dokładnie mieszam z cytryną w żelu. Masę wykładam na wierzch przestudzonych muffinek.
2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do ¾ wysokości). Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Cukier puder dokładnie mieszam z cytryną w żelu. Masę wykładam na wierzch przestudzonych muffinek.
misia5