slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Pasta z pieczonego kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne smarowidło do pieczywa z mięsa z pieczonego kurczaka. Pasta wyszła niezwykle kremowa, delikatna oraz smakowita. Polecam.

Pasta z pieczonego kurczaka

Składniki:

Pasta z pieczonego kurczaka

 

  • 600 g mięsa z pieczonego kurczaka (może być również z rosołu)
  • 1 szkl bulionu
  • 50 g masła
  • 50 g sera twarogowego
  • 1 łyżeczka soli, pieprzu, czosnku suszonego, curry, papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonego kurczaka
Mięso z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Następnie dodajemy do mięsa z kurczaka ser twarogowy, masło w temperaturze pokojowej, szklankę bulionu oraz sól, pieprz, suszony czosnek, curry oraz paprykę. Blendujemy na gładką pastę. 
Gotowe smarowidło przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.