-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Muffinki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miałam w planie zrobić muffinki jabłkowe ale moi mali pomocnicy stwierdzili, że najlepsze będą czekoladowe. Tak więc skończyło się na moim planie. A muffinki po powrocie ze spaceru ( pomimo tego, że były jeszcze ciepłe ) zniknęły w mgnieniu oka.

Muffinki czekoladowe

Składniki:

Muffinki czekoladowe

 

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanka oleju
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Muffinki czekoladowe
Składniki suche czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao i proszek do pieczenia wsypać do jednej miski i wymieszać.

Składniki mokre czyli mleko, jajka i olej wymieszać w drugiej misce.

Składniki mokre połączyć z suchymi. Wymieszać. Ciastem napełnić silikonowe foremki do muffinek.

Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.