Sposób przygotowania:
Muffinki Czekoladowe
CIASTO: Rozpuścić masło, następnie ostudzić. W wysokim naczyniu wymieszać jaja z mlekiem i masłem. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Wsypać kakao, sodę, cukier, posiekane orzechy, wiórki kokosowe, startą gorzką czekoladę i szczyptę chilli w proszku. Ciasto wymieszać na gładką konsystencję . Gotową masę rozłożyć równo do 12 papierowych foremek (około 1,5 łyżeczki do każdej). Wstawić od razu do nagrzanego piekarnika o temp. 180°C i piec około 15min. Kiedy muffinki będą stygnąć, możemy wziąć się za krem czekoladowy. KREM: czekoladę, cukier waniliowy, śmietanę, kakao oraz łyżeczkę masła włożyć do małego rondelka i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aż wszystkie składniki się połączą. Kiedy krem trochę ostygnie należy polać nim babeczki. Posypać wiórkami kokosowymi.
wedith1