Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowe
W jednej misce połączyć suche składniki, czyli przesianą mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz cukier. W drugiej połączyć mokre, jajko zmiksować z mlekiem oraz olejem.
Składniki z obu misek krótko miksować, do momentu połączenia się.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać na 3/4 wysokości.
Piec do suchego patyczka przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Ostudzić.
Ozdobić. Polać roztopioną czekoladą i posypać posypką lub udekorować kremem.
Składniki z obu misek krótko miksować, do momentu połączenia się.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać na 3/4 wysokości.
Piec do suchego patyczka przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Ostudzić.
Ozdobić. Polać roztopioną czekoladą i posypać posypką lub udekorować kremem.
biedroneczki