Sposób przygotowania:
Muffinki malinkowo cytrynowe
Rozpuscic maslo i odstawic do przestgniecia.
W misce wymieszac make, proszek do pieczenia, sode, sol i starta skorke z cytryny , najlepiej nie pryskanej.
W osobnej miseczce wymieszac wszystkie mokre skladniki: sok wycisniety z cytryny, mleko, rozpuszczone maslo i jajko. Dobrze wymieszana miksture wlac do suchej mieszanki przygotowanej uprzednio i dobrze wymieszac.
Dodac maliny.
Ciasto nakladac do foremek na mufinki do okolo ¾ wysokosci. Piec w piekarniku nagrzanym do 190° przez ok 20-25minut.
W misce wymieszac make, proszek do pieczenia, sode, sol i starta skorke z cytryny , najlepiej nie pryskanej.
W osobnej miseczce wymieszac wszystkie mokre skladniki: sok wycisniety z cytryny, mleko, rozpuszczone maslo i jajko. Dobrze wymieszana miksture wlac do suchej mieszanki przygotowanej uprzednio i dobrze wymieszac.
Dodac maliny.
Ciasto nakladac do foremek na mufinki do okolo ¾ wysokosci. Piec w piekarniku nagrzanym do 190° przez ok 20-25minut.
kamila1957