Sposób przygotowania:
Muffinki z jagodami
Przygotowanie: Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką. Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę ciasta. Na ciasto położyć owoce, a potem przykryć je pozostałym ciastem. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć pozostałe jagody. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
ETAP 1:
Przygotowanie:
Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką. Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę ciasta. Na ciasto położyć owoce, a potem przykryć je pozostałym ciastem. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć pozostałe jagody.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.