Sposób przygotowania:
Tosty z pieczarkami
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplastry. Przesmażamy na rozgrzanym maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni.
Kromki chleba tostowego układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Gdy dół tostów będzie chrupiący odwracamy je na drugą stronę, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy ziołową przyprawą do masła.
Na każdej grzance układamy po plastrze sera, a na ser przekładamy przesmażone pieczarki. Zapiekamy dalej w piekarniku, aż ser zacznie się rozpuszczać.
Na wierzchu możemy posypać posiekaną natką pietruszki lub tymiankiem.
Kromki chleba tostowego układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Gdy dół tostów będzie chrupiący odwracamy je na drugą stronę, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy ziołową przyprawą do masła.
Na każdej grzance układamy po plastrze sera, a na ser przekładamy przesmażone pieczarki. Zapiekamy dalej w piekarniku, aż ser zacznie się rozpuszczać.
Na wierzchu możemy posypać posiekaną natką pietruszki lub tymiankiem.