Sposób przygotowania:
Muffiny cynamonowe z czekoladą
1. W misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon. 2. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jaja, olej, mleko. 3. Do składników mokrych dodajemy suche (nigdy nie na odwrót!) i mieszamy trzepaczką lub łyżką. Nie musimy tego robić dokładnie. Mieszamy tylko do połączenia. 4. Foremki na muffiny wypełniamy w połowie masą. Następnie wykładamy po łyżeczce kremu czekoladowego lub kostkę czekolady. Teraz wypełniamy foremki do do końca (pozostawiając ok. 1 cm miejsca na wyrastanie). 5. Muffiny wstawiamy do nagrzanego do 180oC piekarnika i pieczemy ok. 20-25 min (do zrumienia). 6. Od razu po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy, gdyż najlepiej smakują na ciepło. Oczywiście cynamon możemy pominąć lub zamiast niego dodać innej przyprawy, cukier waniliowy, skórkę owocową, aromat do ciast itp. Nadzienie również jest dowolne. Smacznego!