dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1151]

Muffiny jogurotwo-jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Takie muffinki świetnie sprawdzają się jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły. Są proste i smaczne.

Muffiny jogurotwo-jabłkowe

Składniki:

Muffiny jogurotwo-jabłkowe

 

Sposób przygotowania:

Muffiny jogurotwo-jabłkowe

Krok 1:

Muffiny jogurotwo-jabłkowe
Jajka mieszamy z jogurtem greckim i olejem.

Jajka wbijamy do miski. Wlewamy jogurt i olej. Dokładnie mieszamy.

Krok 2:

Muffiny jogurotwo-jabłkowe
Do ciasta na babeczki dodajemy starte jabłko.

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy do mokrych składników. Mieszamy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do ciasta. Mieszamy.

Krok 3:

Muffiny jogurotwo-jabłkowe
Babeczki pieczemy ok 25 minut na złoty kolor.

Ciasto wlewamy do foremek na 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego piekarniku do 180 stopni. Pieczemy ok 25 minut.
Smacznego!