Sposób przygotowania:
Muffiny kokosowe z rabarbarem i truskawkami
Do jednej miski przesypujemy suche składniki, przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia dodajemy cukier i wiórki kokosowe - mieszamy.
Do drugiej miski przelewamy mleczko kokosowe, jogurt naturalny, olej i wbijamy jajka - mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy.
Papilotki na muffiny wypełniamy ciastem do około 3/4 ich wysokości . Na wierzch nakładamy pokrojony rabarbar i truskawki.
Przygotowujemy kruszonkę: do miseczki przekładamy masło, dodajemy mąkę i cukier puder - rozcieramy placach do uzyskania kruszonki.
Na wierzch muffin nakładamy po łyżce kruszonki Wkładamy muffiny do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez około 30-35 minut.
Do drugiej miski przelewamy mleczko kokosowe, jogurt naturalny, olej i wbijamy jajka - mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy.
Papilotki na muffiny wypełniamy ciastem do około 3/4 ich wysokości . Na wierzch nakładamy pokrojony rabarbar i truskawki.
Przygotowujemy kruszonkę: do miseczki przekładamy masło, dodajemy mąkę i cukier puder - rozcieramy placach do uzyskania kruszonki.
Na wierzch muffin nakładamy po łyżce kruszonki Wkładamy muffiny do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez około 30-35 minut.