Sposób przygotowania:
Dwukolorowe babeczki z rabarbaremETAP 1:

Rabarbar obrać, pokroić, wymieszać z cukrem z wanilią.
Całe jajka zmiksować z maślanką, sokiem z pomarańczy i oliwą.
ETAP 2:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, podzielić na dwie części, wsypać do 2 misek.
Do jednej dodać przesiane kakao i posypkę czekoladową, wymieszać, drugą część pozostawić jasną.
ETAP 3:

Mokre składniki podzielić na 2 części. Oddzielnie wymieszać z suchymi produktami.
ETAP 4:

Przygotowany rabarbar podzielić na 2 części, wsypać do obu misek z ciastem, zamieszać.
ETAP 5:

Foremki muffinowye wyłożyć papilotkami, nałożyć po łyżce ciasta ciemnego i jasnego.
ETAP 6:

Napełnione do 2/3 wysokości papilotki z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut.
Upieczone babeczki ostudzić, oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.