Sposób przygotowania:
Muffiny na brzoskwiniowej maślance
Do jednej miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i cukier z prawdziwą wanilią, dodaję cukier i mieszam.
Do drugiej wbijam jajka, wlewam maślankę i olej, mieszam i przelewam do miski z mąką. Łączę całość mieszając niedokładnie łyżką, tylko do połączenia się składników.
Ciasto na muf finy ma mieć widoczne grudki.
Tak przygotowane ciasto przekładam do przygotowanych foremek na ciastka. Pełne foremki wkładam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piekę około 20-25 minut, do zrumienienia.
Po tym czasie wyciągam i lekko studzę, następnie ozdabiam, lukrem i cukrowymi perełkami.
Do drugiej wbijam jajka, wlewam maślankę i olej, mieszam i przelewam do miski z mąką. Łączę całość mieszając niedokładnie łyżką, tylko do połączenia się składników.
Ciasto na muf finy ma mieć widoczne grudki.
Tak przygotowane ciasto przekładam do przygotowanych foremek na ciastka. Pełne foremki wkładam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piekę około 20-25 minut, do zrumienienia.
Po tym czasie wyciągam i lekko studzę, następnie ozdabiam, lukrem i cukrowymi perełkami.
zewa
zbysiowa
Dzięki Ewciu, na allegro filiżanki, a misie z gazetki :)
edytaha
zbysiowa
Tak:)) Nie mogłam się oprzeć:)