Sposób przygotowania:
Muffiny śliwkowo - czekoladowe
Roztopić masło, rondelek zdjąć z palnika i dodać czekoladę. Odstawić na chwilę, a następnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Czekoladową masę przelać do miski, dodać powidła, cukier i roztrzepane jajka. Całość wymieszać.
Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wszystko krótko wymieszać tylko do połączenia składników.
Ciastem napełnić papilotki umieszczone w formie na muffinki do 3/4 ich wysokości.
Foremkę wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 25 minut. Upieczone wystudzić
na kratce kuchennej.
Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wszystko krótko wymieszać tylko do połączenia składników.
Ciastem napełnić papilotki umieszczone w formie na muffinki do 3/4 ich wysokości.
Foremkę wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 25 minut. Upieczone wystudzić
na kratce kuchennej.