Sposób przygotowania:
Cynamonowe muffiny ze śliwkami
Przygotowujemy dwie miski, do jednej wsypujemy suche składniki i mieszamy, do drugiej wlewamy mokre składniki i wbijamy jajko - mieszamy. Do suchych składników wlewamy mokre i energicznie mieszamy do momentu aż ciasto będzie jednolite.
Do przygotowanych papilotek przekładamy ciasto do 3/4 ich wysokości.
Śliwki myjemy, pestkujemy i kroimy w plasterki, układamy na muffinach.
W miseczce przygotowujemy kruszonek: masło rozcieramy w placach z dodatkiem cukru pudru i mąki. Kruszonkę nakładamy na muffiny.
Wkładamy muffiny do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut do ich zarumienienia.
Do przygotowanych papilotek przekładamy ciasto do 3/4 ich wysokości.
Śliwki myjemy, pestkujemy i kroimy w plasterki, układamy na muffinach.
W miseczce przygotowujemy kruszonek: masło rozcieramy w placach z dodatkiem cukru pudru i mąki. Kruszonkę nakładamy na muffiny.
Wkładamy muffiny do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut do ich zarumienienia.