Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarożkiemPrzygotowanie ciasta:
Składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Odłożyć na 10 minut.
Przygotowanie składników:
W tym czasie drobno posiekać szczypior i rzodkiewkę.
Przygotowanie farszu:
Wrzucić je do twarogu. Dodać śmietanę i cukier, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Odłożyć do lodówki na czas przygotowania naleśników.
Smażenie naleśników:
Przygotować naleśniki: na patelni rozgrzać kropelkę oleju. Wylewać porcję ciasta (około pół łyżki wazowej) i smażyć po minucie z każdej strony.
Podobnie smażyć pozostałe naleśniki (nie wlewając już oleju na patelnię). Na usmażonych naleśnikach ułożyć twarożek i zawijać.
Smacznego!