kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1046]

Jajka faszerowane marchewką i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne jajka faszerowane, tym razem z marchewką i cebulką. Szybkie i proste w przygotowaniu.

Jajka faszerowane marchewką i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane marchewką i cebulką

 

  • 2 jajka
  • 1 mała marchewka
  • plaster białej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane marchewką i cebulką
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody, studzimy.

Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.

Kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.

Marchewkę i białą cebulę kroimy w drobną

kosteczkę. Przekładamy do miski pokrojone warzywa, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.

Do farszu dodajemy majonez i ponownie mieszamy.

Gotowy farsz przekładamy do białek.
Jajka faszerowane marchewką i cebulką
ugotowane jajka przekrawamy wzdłuż na polówki
Jajka faszerowane marchewką i cebulką
z białek wyjmujemy żółtka i kroimy na drobno
Jajka faszerowane marchewką i cebulką
składniki farszu bardzo dokładnie mieszamy z przyprawami
Jajka faszerowane marchewką i cebulką
do wymieszanych warzyw dodajemy majonez i mieszamy