Sposób przygotowania:
Muffiny czekoladowe
Rozpuszczamy gorzką czekoladę razem z mlekiem i odstawiamy do ostygnięcia.W jednej misce mieszamy razem suche składniki:mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: rozpuszczoną czekoladę, ricottę, jajka i olej.
Przelewamy mokre do suchych i dokładnie mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremki.
Wkładamy mufiny do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: rozpuszczoną czekoladę, ricottę, jajka i olej.
Przelewamy mokre do suchych i dokładnie mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremki.
Wkładamy mufiny do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.