Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowo-kokosowe
1) Do dużej miski dodać: mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, kakao oraz wiórki kokosowe i zmieloną czekoladę.
2) Oddzielnie masło roztopić i rozpuścić w nim cukier. Następnie ostudzić.
3) W mniejszej misce zmieszać jajka wraz z mlekiem.
4) Do suchych składników dodać mleko z jajami i masło z cukrem. Zmieszać (ciasto ma być grudkowate)
5) Ciasto należy nakładać do formy muffinkowej (ja zakupiłam w Ikei za 29,99pln) wysmarowanej masłem lub olejem do 3/4 objętości, ażeby nie wyrosły ogromne.
6) Włożyć do rozgrzanego piekarnika i nastawić na 20 minut. Upieczone zostawić w formie przez 5min, a następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
7) W między czasie do malutkiego garnuszka wsypać cukier i masło, wymieszać by uzyskać gęsty lukier (w razie potrzeby dodać więcej cukru).
8) Gotowe muffinki polane lukrem i posypane kolorową posypką są gotowe do skonsumowania!
SMACZNEGO!
2) Oddzielnie masło roztopić i rozpuścić w nim cukier. Następnie ostudzić.
3) W mniejszej misce zmieszać jajka wraz z mlekiem.
4) Do suchych składników dodać mleko z jajami i masło z cukrem. Zmieszać (ciasto ma być grudkowate)
5) Ciasto należy nakładać do formy muffinkowej (ja zakupiłam w Ikei za 29,99pln) wysmarowanej masłem lub olejem do 3/4 objętości, ażeby nie wyrosły ogromne.
6) Włożyć do rozgrzanego piekarnika i nastawić na 20 minut. Upieczone zostawić w formie przez 5min, a następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
7) W między czasie do malutkiego garnuszka wsypać cukier i masło, wymieszać by uzyskać gęsty lukier (w razie potrzeby dodać więcej cukru).
8) Gotowe muffinki polane lukrem i posypane kolorową posypką są gotowe do skonsumowania!
SMACZNEGO!
eli_555