Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Oddziel żółtka od białek, utrzyj z cukrem na biało. Ubij śmietankę, dodaj masę z jajek. Czekoladę rozpuść w kaieli wodnej,

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • 6 jajek
  • 100g cukru pudru
  • 300ml śmietanki kremówki
  • 200g gorzkiej czekolady
  • starta skórka z pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Oddziel żółtka od białek, utrzyj z cukrem na biało. Ubij śmietankę, dodaj masę z jajek. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź i dodaj do masy stopniowo, wymieszaj. Z białek ubij pianę, połącz delikatnie z masą czekoladową, dodaj skórkę z pomarańczy. Mus przelej do kokilek lub miseczek, włóż do lodówki na ok. 5 godz. Ozdobić startą czekoladą.