Magmir81

Magmir81

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Mus czekoladowy z pamarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo mocno czekoladowy mus z pomarańczową nutą. Bardzo łatwy do zrobienia i tylko z pięciu składników.

Mus czekoladowy z pamarańczami

Składniki:

Mus czekoladowy z pamarańczami

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z pamarańczami

ETAP 1:

Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali dodając startą skórkę z pomarańczy.

Żółtka ubij z cukrem na kogel- mogel, a białka na sztywna piane. Do wystudzonej czekolady dodaj kogel- mogel, wymieszaj i delikatnie wmieszaj ubite białko. Schowaj do lodówki.

Przed podaniem udekoruj wyfiletowanymi pomarańczami.