sylwus

sylwus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kawaleczek nieba na jezyku:P

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • 600 ml kremówki
  • 2 bialka
  • 100 gr cukru
  • 200 gr gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Polowe smietany podgrzac do mometu zagatowania po czym sciagna ja z ognia i dodac pokruszona czekolade. Dokladnie wymieszac do uzyskania gladkiej jednolitej masy. miske z masa wstawic w naczynie z lodem lub zimna woda, nastepnie dodac reszte smietany i ubijac do mometu lekko ubitej smietany. Odstawiamy miske z lodu i ubijamy biaka na sztywna mase dodajac cukier od czasu do czasu. Nastepnie bardzo delikatnie dodajemy ubite bialka do reszty skladników. porcjowac lyzeczka do szklanek lub pucharkow i schlodzic przed podaniem

Tagi:

czekolada