ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Mus czekoladowy z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczny deser, dzieci go uwielbiają

Mus czekoladowy z pomarańczami

Składniki:

Mus czekoladowy z pomarańczami

 

  • 2 pomarańcze
  • 125 ml śmietanki 30%
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 25 g masła

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z pomarańczami
Pomarańcze obieramy i spomiędzy błonek wykrawamy cząstki,które następnie dzielimy na mniejsze kawałki.Śmietankę doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia, wrzucamy do niej pokruszoną czekoladę i mieszamy tak długo,aż się rozpuści.Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło,ponownie mieszamy.Masę odstawiamy do przestygnięcia.W pucharkach umieszczamy kawałki pomarańczy.Wykładamy na nie mus i wstawiamy do lodówki,żeby deser zastygł.

Tagi:

czekolada