Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mus dyniowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mus z dyni i jabłek z dodatkiem cynamonu i cukru wanilinowego to bardzo smaczny dodatek do naleśników i deserów.

Mus dyniowo-jabłkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus dyniowo-jabłkowy

 

  • 40 dag dyni Hokkaido
  • 50 dag jabłek
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Mus dyniowo-jabłkowy
Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Dynię i jabłka wsypać do garnka, wlać odrobinę wody, przykryć i rozgotować. Następnie zmiksować, dodać cynamon, cukier wanilinowy, cukier kryształ i wymieszać. Ostudzić, podawać z naleśnikami, goframi lub jako dodatek do deserów.
Mus dyniowo-jabłkowy
Obraną dynię bez nasion pokroić w kostkę
Mus dyniowo-jabłkowy
Pokrojone jabłka i dynię wsypać do garnka
Mus dyniowo-jabłkowy
Wlać odrobinę wody rozgotować i zmiksować
Mus dyniowo-jabłkowy
Dodać cynamon cukier wanilinowy cukier kryształ i wymieszać