Sposób przygotowania:
Mus grejpfrutowy
1 grejpfrut obrać i podzielić na cząstki,z drugiego wycisnąć sok.Cytrynę sparzyć,zetrzeć skórkę,a z miąższu wycisnąć sok.
200 g śmietany ubić z cukrem pudrem,dodać pozostałą porcję śmietany i wymieszać.Żelatynę rozpuścić w wodzie,a następnie wymieszać z sokiem i skórką z cytryny i sokiem grejpfrutowym.Dodać do śmietany i delikatnie wymieszać,po czym wstawić do lodówki.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do tężejącego musu i delikatnie wymieszać.Masę ponownie wstawić do lodówki i chłodzić przez 3 godziny.Po tym czasie porcje wykroić łyżeczką i ułożyć na talerzykach,dekorując cząstkami grejpfruta.Posypać pistacjami.
200 g śmietany ubić z cukrem pudrem,dodać pozostałą porcję śmietany i wymieszać.Żelatynę rozpuścić w wodzie,a następnie wymieszać z sokiem i skórką z cytryny i sokiem grejpfrutowym.Dodać do śmietany i delikatnie wymieszać,po czym wstawić do lodówki.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do tężejącego musu i delikatnie wymieszać.Masę ponownie wstawić do lodówki i chłodzić przez 3 godziny.Po tym czasie porcje wykroić łyżeczką i ułożyć na talerzykach,dekorując cząstkami grejpfruta.Posypać pistacjami.