Sposób przygotowania:
Mus malinowy
Maliny przebrać, umyć, kilka ładnych owoców odłożyć na bok, pozostałe rozgnieść i przetrzeć przez sito. Żelatynę namoczyć na około 5 minut w zimnej wodzie.
Płynną śmietanę zmieszać razem z około 120 ml wody w metalowym naczyniu. Dodać żółtka i frutilozę, a następnie ubić trzepaczką.
Całość ubijać na parze tak długo, aż powstanie lekko gęsta masa. Krem odstawić do schłodzenia i delikatnie wymieszać z malinowym puree.
Żelatynę dokładnie wycisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu, a następnie wymieszać z malinowym musem. Całość połączyć z bitą śmietaną.
Przełożyć mus do 2 deserowych miseczek, pozostawić w chłodzie przez około 1,5godziny i na koniec przybrać pozostałymi malinami oraz listkami mięty.
Płynną śmietanę zmieszać razem z około 120 ml wody w metalowym naczyniu. Dodać żółtka i frutilozę, a następnie ubić trzepaczką.
Całość ubijać na parze tak długo, aż powstanie lekko gęsta masa. Krem odstawić do schłodzenia i delikatnie wymieszać z malinowym puree.
Żelatynę dokładnie wycisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu, a następnie wymieszać z malinowym musem. Całość połączyć z bitą śmietaną.
Przełożyć mus do 2 deserowych miseczek, pozostawić w chłodzie przez około 1,5godziny i na koniec przybrać pozostałymi malinami oraz listkami mięty.