Alessandro

Alessandro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Mus rabarbarowy z truskawkami jogurtem i musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i zdrowy mus rabarbarowy z truskawkami , jogurtem naturalnym , czekoladowym musli i świeżymi truskawkami.

Mus rabarbarowy z truskawkami jogurtem i musli

Składniki:

Mus rabarbarowy z truskawkami jogurtem i musli

 

  • 150 ml śmietanki 30%
  • 300 g rabarbaru
  • 100 g truskawek
  • 120 g cukru
  • 50 ml wody
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • Kilka kropel soku z cytryny
  • jogurt naturalny
  • 2 opakowania musli czekoladowych fitella
  • (możemy oczywiście użyć innego , ulubionego)

Sposób przygotowania:

Mus rabarbarowy z truskawkami jogurtem i musli
Rabarbar umyć i obrać z włókien. Pokroić w małe kawałki , przełożyć do rondelka , dodać wodę, połowę truskawek, sok z cytryny oraz cukier. Ugotować do miękkości i odparować nadmiar płynu. Zblędować , przetrzeć przez sito i wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym i połączyć z chłodnym rabarbarem. Do szklanego pucharka wsypać musli i przełożyć warstwami musu, jogurtu i pozostałych truskawek. Wykończyć górę czekoladowym musli.