mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Mus rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały mus do deserów i ciast

Mus rabarbarowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus rabarbarowy

 

  • 500 g rabarbaru
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/3 szkl. wody

 

 

Sposób przygotowania:

Mus rabarbarowy
Rabarbar dokładnie myję i kroję w małe kawałki. Przekładam pokrojony rabarbar do garnuszka, dodaję cukier i wlewam wodę. Następnie gotuję rabarbar w garnku ok. 15-20 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszam, aby mus nie przywarł do dna.
Gdy rabarbar zrobi się miękki, zdejmuję garnek z ognia, pozostawiam do wystudzenia, po czym dokładnie miksuję masę za pomocą blendera.
Stosuję mus do ciast i deserów.
Mus rabarbarowy
Obrany, pokrojony rabarbar zasypuję cukrem, podlewam wodą i duszę
Mus rabarbarowy
Rabarbar duszę w garnku na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aby nie przywarł do dna