szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Mus tuńczykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wykwintny mus z tuńczyka stanowi szybką i bardzo dobrą przekąskę

Mus tuńczykowy

Składniki:

Mus tuńczykowy

 

  • 2 puszki tuńczyka z puszki
  • 1 cytryna
  • 200 ml kremówki
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyzki siekanego koperku

Sposób przygotowania:

Mus tuńczykowy
Tuńczyka osączyć z zalewy,doprawić do smaku sokiem z cytryny,solą,pieprzem,oliwą i zmiksować na jednolitą ,gładką masę.Kremówkę ubić na pianę i dodać do musu z tuńczyka i dokładnie wymieszać.Krem przełożyć do pucharków lub małych miseczek i odstawić do lodówki.Przed podaniem posypać świeżym koperkiem lub inna ulubioną zieleniną.Mus podawać ze świeżym pieczywem.