Sposób przygotowania:
Mus z kokosową czekoladą
Wiórki kokosowe wsypać na suchą czystą patelnie i uprażyć na jasno-złoty kolor cały czas mieszając uważać aby nie spalić. Gorzką czekoladę połamać przełozyc do miseczki i wstawić do goracej kąpieli wodnej i rozpuścić dolewając 2 łyżeczki śmietanki,gdy czekolada będzie płynna wsypać uprażone wiórka i wymieszać.
Truskawki umyć oczyścić z szypułek odłożyć kilka do dekoracji.Jedną trzecią zmiksować blenderem a resztę pokroić na kawałki nożem. Białę czekoladę połamać wlać mleko i rozpuscić ją na małym ogniu w rondelku.
Kremówkę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z rozpuszczoną białą czekoladą i musem truskawkowym,na koniec dodając truskawki pokrojone na kawałeczki.
Mus z białą czekoladą wylać do pucharków a na wierzch polać kokosową czekoladą .Udekorować pozostałymi truskawkami i listkami świeżej mięty.
Gotowy deser włożyć do lodówki na 2-3 godziny w celu mocnego schłodzenia.Potem wyciagamy i mamy wspaniały letni deser z czekoladą i owocami.
Truskawki umyć oczyścić z szypułek odłożyć kilka do dekoracji.Jedną trzecią zmiksować blenderem a resztę pokroić na kawałki nożem. Białę czekoladę połamać wlać mleko i rozpuscić ją na małym ogniu w rondelku.
Kremówkę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z rozpuszczoną białą czekoladą i musem truskawkowym,na koniec dodając truskawki pokrojone na kawałeczki.
Mus z białą czekoladą wylać do pucharków a na wierzch polać kokosową czekoladą .Udekorować pozostałymi truskawkami i listkami świeżej mięty.
Gotowy deser włożyć do lodówki na 2-3 godziny w celu mocnego schłodzenia.Potem wyciagamy i mamy wspaniały letni deser z czekoladą i owocami.