Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Mus z tuńczyka do smarowania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna pasta do smarowania kanapek

Mus z tuńczyka do smarowania Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus z tuńczyka do smarowania

 

  • 130 gram ryby (tuńczyk z puszki)
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki jogurtu
  • 4 kromki chleba
  • 3 rzodkiewki
  • 1 listek szczypiorku
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczka octu winnego

Sposób przygotowania:

Mus z tuńczyka do smarowania
Odsądzamy tuńczyka tuńczyka z tłuszczy. Wkładamy do blendera i miksujemy parę sekund. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz ocet. Ponownie miksujemy parę sekund. następnie dodajemy masło, jogurt, oregano i pieprz. Miksujemy tak by masło się nie rozpuściło, a były widoczne małe jego kropeczki. Smażymy tosty. nakładamy pastę, dekorujemy rzodkiewką pokroją w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego !
Mus z tuńczyka do smarowania
krótko blenderujemy tuńczyka odsączonego z tłuszczu
Mus z tuńczyka do smarowania
Dodajemy sok z cytryny ocet i sos sojowy
Mus z tuńczyka do smarowania
Po krótkim miksowaniu dodajemy masło i jogurt
Mus z tuńczyka do smarowania
Smażymy chlebek na patelni lub korzystamy z tostera