Sposób przygotowania:
Musztardowo sojowe skrzydełka Eliprzygotowanie skrzydełek

Skrzydełka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ze skrzydełek odciąć cienkie końcówki.
przygotowanie skrzydełek cd

Do miseczki wlać olej, sos sojowy i dodać musztardę. W drugiej miseczce przygotować przyprawę grillową, paprykę słodką, czosnek i przyprawę do kurczaka.
przygotowanie skrzydełek cd

Połączyć składniki suche i mokre marynaty. Dodać do skrzydełek i wymieszać. Skrzydełka włożyć do lodówki na noc.
duszenie skrzydełek

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
duszenie skrzydełek cd

Na patelni rozgrzać olej, dodać skrzydełka i obsmażyć z obu stron. Do skrzydełek dodać cebulę, czosnek i smażyć razem aż cebula się zeszkli. Całość podlać wodą i dusić aż skrzydełka będą miękkie. Gotowe skrzydełka wyjąć na półmisek. Powstały sos zmiksować.
podawanie

Skrzydełka podawać z ziemniakami i fasolką szparagową.