Sposób przygotowania:
Skrzydełka z kurczaka w miodzieETAP 1:
Obrany czosnek, przecisnąć przez praskę. Połączyć z olejem, miodem, papryką wędzoną i sosem sojowym, dokładnie wymieszać.
ETAP 2:
Umyte skrzydełka osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą, oprószyć pieprzem.
Ze wszystkich stron obtoczyć w przygotowanej marynacie. Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
ETAP 3:
Następnie skrzydełka razem z marynatą ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać kilka łyżek wody, przykryć aluminiową folią.
ETAP 4:
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-50 minut. 10 minut przed końcem pieczenia z mięsa usunąć folię aby nabrało rumianego koloru i miało chrupiącą skórkę.