smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce to moja propozycja na obiad. Smaczne i wyglądem przypominające udka drobiowe

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki:

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce
1 Skrzydełka podzielić na trzy części. Najgrubszą część naciąć przy końcówce kości i odciągnąć mięso do góry. 2 Do miseczki wsypać pokruszone płatki,mąkę kukurydzianą i przyprawy, wymieszać3 W rondlu lub na głebokiej patelni rozgrzać olej i smażyć skrzydełka obtoczone dokładnie w panierce. 4 Po usmażeniu wyłożyć skrzydełka na ręcznik papierowy