Sposób przygotowania:
Mysie szaszłyki z grilla
Do mielonego mięsa dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, rozgnieciony czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby składniki się połączyły, a następnie formować małe kuleczki. Na rozgrzanym oleju usmażyć klopsiki, a następnie odsączyć z tłuszczu wykładając na papierowy ręcznik i ostudzić.
Kukurydzę ugotować w wodzie z łyżeczką cukru i łyżeczką soli, a kiedy będzie miękka odsączyć, wystudzić i pokroić na krążki. Na patyczkach do szaszłyków nabijać naprzemiennie kukurydzę i klopsiki, grillować z obu stron. Gotowe szaszłyki udekorować mini kulkami sera Mozzarella. Smacznego!
Kukurydzę ugotować w wodzie z łyżeczką cukru i łyżeczką soli, a kiedy będzie miękka odsączyć, wystudzić i pokroić na krążki. Na patyczkach do szaszłyków nabijać naprzemiennie kukurydzę i klopsiki, grillować z obu stron. Gotowe szaszłyki udekorować mini kulkami sera Mozzarella. Smacznego!
marietta
dziecijedza
ciasteczka