Dagmaris

Dagmaris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Nadziewane gniazdka z bułeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekane gniazdka, są pyszne i sycące, a po za tym lekkie w przygotowaniu !

Nadziewane gniazdka z bułeczek

Składniki:

Nadziewane gniazdka z bułeczek

 

  • 4 średnie bułeczki
  • 2 cebulki
  • 300 g mięsa mielonego
  • 2 łyżki stołowe masła
  • ketchup
  • sos sojowy
  • 10 plasterków sera Gouda

Sposób przygotowania:

Nadziewane gniazdka z bułeczek
Bułki należy przekroić na pół, i wydrążyć z nich środek. Środek rozdrabniamy i odkładamy na bok. Bierzemy cebulę i kroimy ją w kosteczkę. Przygotowujemy patelnię z rozgrzanym masłem i wrzucamy na nią mięso mielone, cebulkę oraz środek z pieczywa, całość podsmażamy na dużym ogniu przez krótką chwilę ( 3-5 minut). Po zdjęciu mięsa z ognia doprawiamy je ketchupem i sosem sojowym. Czas na bułki : bułki lekko zapiekamy wraz z 1/4 plasterka sera na dole, mięskiem z dodatkami, po ok2-3 minutach wyjmujemy je i na wierzch kładziemy kolejny plaster sera. Zapiekamy aż do roztopienia górnej warstwy.