iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nadziewane muszle 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nadziewane muszle mięsem mielonym i serem

Nadziewane muszle 2

Składniki:

Nadziewane muszle 2

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane muszle 2
Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni podsmażamy posiekana cebulkę z wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Do mięsa dodajemy pokrojony drobno ser zółty i mieszamy. Takim farszem nadziewamy makaron. Układamy muszle w naczyniu żaroodpornym na dno dajemy troszkę masła i oliwy i zapiekamy w piekarniku , do momentu rozpuszczenia się sera.