moli

moli

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Nadziewane talarki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie tylko dzieci bedą miały uciechę z tymi ciasteczkami ....

Nadziewane talarki

Składniki:

Nadziewane talarki

 

  • 250 g maki
  • 200 g cukru
  • 259 g masla (margaryna)
  • 4 jaja
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 1 puszka mandarynek albo ananasa w kawalkach

Sposób przygotowania:

Nadziewane talarki
Maslo ,cukier,cukier waniliowy i zoltka utrzec na jednolita mase . Bialka ze szczypta soli ubic na sztywna piane .Do masy jajecznej dodac ubite bialka ,make i proszek do pieczenia ,wszystko delikatnie wymieszac.Wylozyc do wysmarowanych foremek (np.muffins ) i do kazdej foremki wlozyc jeden kawalek mandarynki albo ananasa .Piec w nagrzanym piekarniku 180°C okolo 20 - 30 min (kazdy piekarnik jest inny) Po wyciagnieciu z piekarnika jeszcze gorace smaruje marmolada a mozna tez tylko cukrem pudrem posypac .Smacznego !!!

Tagi:

mak